Området

Sømarken er beliggende 26 km. syd for Rønne og er starten på de fantastiske klitter og sandstrand der runder Dueodde og slutter på Balka Strand.
Sømarken blev i 2003 kåret som Bornholms bedste sandstrand af både gæster og øens indbyggere. Sandet er hvidt og en lille smule grovere i kornene end Dueoddes sand. Stranden er særdeles børnevenlig.

Sømarken har et rigt dyreliv med både rådyr, fasaner, vilde kaniner, harer og et utal af fugle.
Klitområdet giver god læ og mulighed for at udnytte de mange solskinstimer. Samtidig er stranden et godt udgangspunkt for vandreture i området.

Vest for lejrpladsen langs stranden ligger bl.a. det eksklusive spisested “Kadeau”.

Går man mod øst, når man hurtigt til “Bakkarøgeriet” – måske har de åbent, og der kan handles røget sild, eller man kan hygge i restauranten.

Længere mod øst ad stranden rammer man udløbet af Øleå, og Slusegård Vandmølle

Den er fra starten af 1800-tallet. Fredet i 1956. Den fungerede som kornmølle og havde endvidere et ørredhus samt et hus til udklækning tilknyttet. Når ørrederne var store nok, blev de sluppet ud. Ørreder kommer som bekendt tilbage til deres eget udklækningssted, når de selv skal gyde, og således opstod en solid ørredproduktion ved møllen. Møllen kan opleves udefra.

Lidt længere mod sydøst kan man finde en sten nedfældet i klitterne. Den markerer at 55 grader nordlig bredde og 15 grader østlig længde krydser hinanden lige her.